Op je gezondheid!

05/03/2016

De dag voor de presidentskandidaat verkiezingen in New York ben ik naar een rally van Bernie Sanders geweest vlakbij mijn huis. Met een hese stem van alle toespraken van de afgelopen maanden sprak hij een uur lang over wat er in Amerika moet veranderen. Langzaam ging de zon onder en achter hem lag de East River en de nog altijd overweldigende skyline van New York City met een wit verlicht Empire State building. Ik geloof dat met Bernie Sanders als president van Amerika de wereld een beetje liefdevoller en vreedzamer wordt en dat de Amerikanen de kans van hun leven hebben om hem te verkiezen. Helaas werd de dag na de rally al meteen duidelijk dat het heel erg moeilijk zou worden en dus staat mijn plan om over een paar jaar terug naar Nederland te verhuizen weer overeind. Ook omdat de kandidaat die wel is verkozen meneer Donald Trump is. Iemand die Mexicanen uitmaakt voor verkrachters en zich nu weer met hen probeert te verzoenen door een foto te tweeten waarop hij grijnzend een taco eet en daar als onderschrift aan toe voegt: I love hispanics!

Er zijn ook goede dingen gebeurd in de afgelopen weken: mijn cd is bijna af en ik heb veel leuke optredens gedaan. Door al die optredens is mijn levensstijl wel behoorlijk in de war geschopt. Normaal let ik op wat ik eet en drink, maar afgelopen tijd ging ik veel te veel mee met het ritme van de meeste muzikanten en ging heel laat naar bed, stond laat op, at ongezond en dronk te veel alcohol. Een normaal mens gaat misschien een of twee keer per week naar de kroeg maar wij zitten er vrijwel elke avond en dan is het lastig om gewoon thee te bestellen. Sommige muzikanten stoppen na een paar jaar van fulltime muzikantschap compleet met drinken, maar ik ben blijkbaar ik nog niet zover. De afgelopen week werd ik steeds wakker met krakende stem die minstens drie kwartier geconcentreerd opgewarmd moest worden om überhaupt gebruikt te kunnen worden. Je kunt wel begrijpen dat zingen met zo’n stem niet werkt dus ik besloot dat het zo niet langer kon. Het roer moest om en de makkelijkste weg leek me een sapkuur. Gewoon 1 dag alleen maar sap drinken en dan is je lichaam totaal ontgift en je lever weer helemaal in orde. Af en toe moet je de ‘reset’ knop indrukken, las ik op een website. Dus heb ik een sap pakket gekocht, bestaande uit zes verschillende sapjes die je op een dag om de twee/drie uur opdrinkt. Ze hadden er alleen niet bij verteld dat je het best de hele dag in bed kunt liggen om zo min mogelijk energie te verbruiken… Rond een uur of 10 voelde ik me heel gezond, om 12 uur werd ik duizelig, om 2 uur chagrijnig om, 4 uur stopten mijn hersenen met werken, om 6 uur zat ik rillend van de kou, met rollende ogen op de bank nog net niet te huilen en om 8 uur stond er een burger met friet voor mijn neus en zwoer ik nooit meer een sapkuur te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *