Feel the Bern

2/15/2016

Ik kijk steeds vaker naar de Amerikaanse televisie. Ik heb thuis geen televisie maar je komt een heel eind op het internet. Mijn favoriete shows zijn The Late Show met Stephen Colbert, The Tonight Show met Jimmy Fallon, The Nightly Show met Larry Wilmore en natuurlijk Daily Show met Trevor Noah. De laatste tijd kijk ik nog meer omdat ik de Amerikaanse presidentsverkiezingen volg. Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek, ik zou heel graag willen stemmen en dat zou niet eens zo raar zijn als je bedenkt dat ik meer interesse heb in de verkiezingen dan veel van mijn Amerikaanse vrienden. ik begin van mijn stad te houden en ben hier aan het werk dus ik vind het belangrijk dat er een goede president gekozen wordt. Ook vanuit het oogpunt van een Europeaan lijkt het me goed dat er niet een al te gestoord persoon dit land gaat leiden. Het is echt absurd om te zien hoe de ‘debatten’ er hier aan toe gaan. Het debat (laten we het maar zo noemen) tussen de republikeinse kandidaten deed me nog het meest denken aan de Jerry Springer Show. Er wordt constant geschreeuwd en gescholden, mr. Trump behoudt zich het recht voor om iedereen te onderbreken en het publiek joelt en krijst het uit van plezier.

Als ik mocht stemmen zou ik voor Bernie Sanders stemmen. Hij lijkt me alles wat Amerika op dit moment nodig heeft. Een oprecht iemand die weet waar hij voor staat, die niet schreeuwt en rustig op zijn beurt wacht om te praten, iemand die zijn tegenstanders in hun waarde laat en geen nare campagne reclames uitzendt om Hillary Clinton zwart te maken. Iemand die zijn campagne bekostigd met kleine donaties van mensen die hem steunen en die daarom niet wordt omgekocht door rijkaards. Toch praten veel mensen hier alsof het toch geen zin heeft, wie er gaat winnen is al lang bepaalt en iemand als Bernie Sanders heeft geen schijn van kans om ook maar iets te veranderen. Ik heb al veel a-politieke mensen ontmoet in dit land. Bernie Sanders denkt er in ieder geval heel anders over en als hij zo doorgaat als hij nu doet dan hoop ik dat hij iedereen overtuigd.
Maar goed, genoeg over mijn politieke ideeën waar ik toch niet naar kan handelen. Waar ik wel invloed op heb is mijn eigen leven en dat leven gaat goed. Ik ben (nog steeds) druk in het album maak proces en heb ik geweldig nieuws te horen gekregen. Ik werd twee weken geleden gebeld door de ASCAP (American Society for Composers, Artists and Publishers) met het overweldigende nieuws dat ik een Herp Alpert Composers Award heb gewonnen voor mijn compositie Early in the Morning. Deze aanmoedigingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge talentvolle componisten en is voor mij een enorme steun in de rug. Naast een officiele uitreiking in de lente en het feit dat mij album zelfs al voor dat het is uitgebracht een Award winnaar is, heb ik ook nog een geldbedrag gekregen dat me in staat stelt het album verder af te maken met als eerste stap een fotoshoot aankomende vrijdag. En dat is al over twee dagen dus ik moet nu weg om nieuwe kleding te kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *