Storm in New York

Nu we met een aantal mensen in een huis in Queens zitten te wachten op de orkaan Irene, heb ik weer even tijd een stukje te schrijven. Er moet wel wat gaan gebeuren want we kunnen inmiddels best een flinke adrenalinestoot gebruiken. Maar ik denk dat het allemaal wel mee gaat vallen.

Ik heb een huis gevonden in Astoria, Queens. We kunnen er weliswaar pas woensdag in, maar het is een grote opluchting. Het is een heerlijk huis waarin ik me even kan verstoppen voor deze chaotische stad.

Ik moet zeggen dat ik weinig moeite heb me aan te passen. Volgens mij stoot deze stad niet af, maar neemt alleen maar op. Mensen zijn zo gewend aan andere culturen dat ik er gemakkelijk tussen pas.

Tot woensdag slaap ik overal en nergens. Van Brooklyn naar Harlem naar Queens. Maar op dit moment vind ik het een heerlijke ontsnapping uit mijn Nederlands dagelijks leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *