Larry, Jose en David

Het is weer bijna weekend en ik heb weer tijd voor wat vertier. Er komen veelbelovende concerten aan van bijvoorbeeld het hammondtrio Larry Goldings, Peter Bernstein en Bill Stewart in de Jazz Standard en de band ‘Little Dragon’ in Terminal 5.

Vorige week heb ik een concert van Jose James gezien. Ik heb veel naar zijn eerste cd ‘The Dreamer’ geluisterd en keek erg uit naar zijn concert. Kaartjes gereserveerd, vrienden overgehaald om mee te gaan, een half uur van te voren aanwezig… Maar wat een teleurstelling! Het was saai, eentonig en voorspelbaar. Hij speelde drie avonden achter elkaar en ik was van plan alle keren te gaan luisteren, maar heb het bij een keer gelaten. Gelukkig woon ik in New York en beland ik na afloop in een verbazingwekkende kroeg met goedkoop bier en Japanse porno aan de muren. En in plaats van een pepermuntje bij de rekening krijg je een bakje met suiker voor in de suikerspin machine. Op de terugweg naar huis was ik Jose James al lang weer vergeten.

Ik heb inmiddels al zes weken school gehad en dat betekend voor mij dat ik van leraar ga wisselen. Dit semester heb ik mijn 13 prive lessen verdeeld over twee leraren: de zanger JD Walter en pianist David Berkman. De lessen met JD zijn alweer achter de rug en morgen heb ik mijn eerste les met Berkman. Ik moet er aan denken van te voren een flinke kop koffie te drinken want David Berkman kan praten als geen ander. Ik volg ook ‘Harmony class 1’ bij hem en de 2 uur durende  lessen lopen meestal een half uur uit. Maar na 20 minuten is mijn concentratie op en begrijp ik er niets meer van.  Toch ben ik heel erg blij dat hij dit semester tijd voor mij heeft, want ik ken weinig mensen die zo gepassioneerd lesgeven als David Berkman. Hij is een geweldige pianist en met een goede kop koffie ben ik erg benieuwd wat dit me gaat brengen.  Morgen de eerste les, ik kijk ernaar uit.

(Mocht je nu benieuwd zijn: hij heeft twee boeken geschreven waarin hij precies zo schrijft als hij praat. Een echte uitdaging!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *